Om mig

Tecknare och djurporträtt konstnär

Jag heter Malin Wijk och jobbar som tecknare och porträttkonstnär med blyerts som huvudsakligt medium. Min dröm om en egen ateljé förverkligades när vi vid årsskiftet år 2022 flyttade till vår drömgård i Leksand. Du är varmt välkommen till min ateljé här i Leksand. Hör av dig innan för att vara säker på att vi är på plats.

Två saker har funnits med mig så länge jag kan minnas: intresset för djur och det kreativa skapandet. Jag har aldrig tröttnat på att tålmodigt vänta tills korna vågat ge mig en slick på handen med sin sträva tunga eller att mata hästarna i hagen. Och jag har alltid haft någonting för händerna; oavsett om det har varit garn, lera, eller penna och papper. Att kombinera dessa två stora intressen började tidigt; oräkneliga är timmarna jag studerat djurens anatomi, päls och uttryck. Därför har arbetet med djurporträtt växt fram helt naturligt. För att uppnå det realistiska uttryck som jag strävar efter utgår jag alltid ifrån fotografier när jag tecknar.

Utöver djurporträtt riktas min uppmärksamhet till vardagliga ögonblick och detaljer i naturen som man sällan tar sig tid att lägga märke till – men som väcker mer förundran ju mer man tar sig tid att betrakta det.

Min förhoppning är att en tavla från mig ska ha ett tidlöst uttryck, och att den ska lämna en lugn & harmonisk känsla i dig. En liten del i att skapa ett ombonat hem – en plats där du kan sakta ner, bli påmind om vad som verkligen är viktigt och bara vara Du.

Malin Wijk

Maria

”Tusen tack för otroligt fina porträtt av mina fina stabijpojkar”

Therese Kolam

 ”Jag beundrar verkligen Malins konstnärliga förmåga att skapa detaljer. Nästintill omöjligt att se vilken som är tecknad och vilket som är originalet. Rekommenderar varmt ett besök i hennes otroligt mysiga ateljé, som ligger i en mysig liten by strax utanför Leksand.  ”

Clara

Jag ville bara återigen tacka för den fina tavlan. Mamma är så tacksam för tavlan och den blev ännu viktigare nu när hon inte längre är med oss. Tack igen för det fina porträttet som alltid kommer att påminna oss om den fantastiska hästen, det blir det viktigaste minnet.

Kontaka mig

Vill du komma i kontakt med mig? Använd formuläret här nedan

Adress

Västannors skolhusvägen. 8

793 50 Leksand

Telefon

070 – 597 87 50

E-post

info@malinwijk.com